Вибір пральної машини – складне завдання. Хочеться купити надійну техніку, яка працюватиме без ламання щонайменше років 10 і при цьому не витратити на неї всі свої заощадження. Одним із найвдаліших співвідношення ціни та якості може похвалитися техніка Siemens. Пральна машина Siemens відповідає всім уявленням про німецьку якість. Вона ідеально підходить для домашнього вжитку.

Пральна машина siemens в інтер'єрі квартири

За якими критеріями потрібно обирати пральну машину?

Асортимент пральних машин Siemens дуже великий. Виробник випускає бюджетні моделі для дому, і потужну техніку, яку можна використовувати на невеликих підприємствах.

Є 5 ключових критеріїв, за якими потрібно вибирати пральну машину:

  • Тип завантаження. Якщо місця під техніку замало, можна вибирати модель з вертикальним завантаженням. Якщо ж на першому місці зручність користування та дизайн – краще підійде варіант із фронтальним завантаженням білизни.
  • Класи прання, віджиму та енергоефективності. Клас прання завжди має бути «А», а ось клас віджиму вже можна вибрати трохи менший «В» або в крайньому разі «С». Енергоефективність визначається маркуванням «А», «А+», «А++» та «А+++». Що більше плюсів, то менше електроенергії споживає машина.
  • Тип двигуна. Хочете, щоб машина працювала тихо та не шуміла? Тоді вибирайте модель із інверторним мотором. Якщо першому місці економія, підійде колекторний мотор.
  • Тип Тена. Найдовшим вважається нагрівальний елемент з керамічним покриттям. Він не боїться накипу, навіть якщо вода не фільтрується перед подачею.
  • Наявність сушіння. Це дуже практичне доповнення. Якщо ви хочете заощадити свій час, варто обирати саме такий варіант. Але враховуйте, що пральна машина із сушінням споживає набагато більше електроенергії.

Де розмістити пральну машину?

Коли пральна машина обрана та замовлена, залишається вирішити, куди її поставити. Щоб зберегти якнайбільше корисного простору в кімнаті, можна розмістити пральну техніку під стільницею у ванній або кухні. Для такого способу встановлення є спеціальні тумби із місцем для техніки. При цьому стільниця може бути виготовлена з будь-якого матеріалу: натурального дерева, МДФ, ЛДСП, штучного каменю.

Другий варіант – ніша у ванній. Якщо планування кімнати її немає, перегородку можна зробити своїми руками. Зазвичай цю зону оформлюють як систему зберігання з пральною машиною в нижній частині та з верхніми полицями.

Пральна машина та сушарка один над одним

Якщо дозволяє простір будинку, техніку можна інтегрувати в вбиральню або шафу в передпокої. Вона гармонійно тут виглядатиме і в плані користування також буде зручною.

Більше корисних ідей ви знайдете в нашій статті про способи інтеграції пральної машини в інтер'єр.