Стаття оновлена, інформація є актуальною на 2020 рік.

Чи знаєте різницю між вхідними дверима у приватний будинок та у квартиру?

«Куди підбираєте двері?» – перше питання, яке ви почуєте у спеціалізованому магазині.

Мабуть, ви вже знаєте щось про це.

Але реальність така, що двері купуються відносно не часто, а технології виробництва кожні 3 - 5 років значно змінюються, це безперервний процес.

Те, що ви знали років 10 тому – безнадійно застаріло.

Так що, наберіться трохи терпіння, а я постараюся, докладно і сподіваюся цікаво про це розповісти.

Ви дізнаєтеся:

  1. Відмінності між дверима: Які основні відмінності між вхідними дверима для приватного будинку та квартири ?
  2. Технологічні зміни: Як змінюється технологія виробництва дверей за останні 10 років та як це впливає на вибір?
  3. Безпека: Які основні фактори визначають безпеку вхідних дверей та які технології використовуються для забезпечення цієї безпеки?

Як правильно вибрати вхідні двері: головні критерії

Крім призначення, існують ще важливі параметри:

  • ступінь безпеки;
  • експлуатаційні характеристики;
  • зовнішній вигляд та матеріали;
  • ціна.

Ціна, як параметр, відносний, оскільки формується сукупністю попередніх.

Прочитайте статтю до кінця і зрозумійте, що для вас важливо. Я запропоную варіанти дверей, розглядаючи які, зможете визначитися з уподобаннями, зробити правильний вибір.

Отже: призначення + безпека + властивості + зовнішній вигляд = вартість.

Деякі складові цієї формули мають низку окремих, важливих характеристик і поетапно ми розберемо.

Призначення та умови експлуатації

Із цього вибір починається.

Садиба, таунхаус, котедж чи квартира?

Ключова різниця у їх виготовленні, це:

  • матеріали зовнішнього оздоблення;
  • наявність терморозриву;
  • якість утеплювача у наповненні дверного полотна та короба.

Для квартири важлива шумоізоляція, для будинку наявність терморозриву та утеплювача. Найкраще, якщо слова продавця підтвердять сертифікати. Якщо таких немає, на жаль, не всі виробники проходять повну сертифікацію, зіставте характеристики та переконайтеся, що так воно і є.

Мої рекомендації для приватного будинку:

 

Якщо зацікавило, дивіться більше: Antifrost -10 -20 -30 колекції, які розроблялися виключно для вулиці, кожна для своєї кліматичної зони.

Рекомендую придивитися ще й до дверей ТМ Страж, колекція Proff крім всіх характеристик, необхідних дверям вуличного застосування. Вони мають цікавий, а в деяких випадках і унікальний зовнішній вигляд

 

Більше дивіться в каталозі за цим посиланням

Призначення та умови експлуатації при виборі вхідних дверей необхідно розглядати нерозривно. Якщо з квартирою більш-менш зрозуміло, то для вуличних варто врахувати наступні фактори:

  • наявність козирка, як захист від прямих сонячних променів та опадів;
  • наявність тамбуру, невелике прохідне приміщення між дверима, як захист проникнення теплого та холодного повітря у приміщення.

Важливо!

Для вуличної є одне обов'язкове правило — наявність козирка, який захищає верх дверей. Його мінімальний розмір - 1,5 м. Козирок може бути виготовлений зі звичайного профнастилу.

Крім цих двох ключових груп виділяють ще: тимчасові та постійні конструкції, протиударні, протипожежні , броньовані, звукоізолюючі. Це теми інших статей.

Дверний отвір, що важливо знати про розміри

Ще задовго до вибору самого виробу, є один фактор, який у жодному разі не можна упускати, і чим раніше ви про це згадаєте, тим менше ймовірних проблем ви дізнаєтесь.

Місце, в яке будуть встановлені двері – це дверний отвір.

Друге питання, яке ви почуєте від продавця: «Які у вас розміри дверних отворів?»

Рекомендується заздалегідь, ще на стадії ремонту або будівництва, дізнатися про стандартні і доступні розміри зовнішньої конструкції. Це дозволить правильно підготувати отвори та уникнути проблем із вартістю та термінами виготовлення під індивідуальні розміри.

Ідеальний варіант, це коли будівельники обізнані та передбачили розміри, під які у вас не буде проблем із вибором вхідних дверей. Перевірте заздалегідь і якщо це не так, попросіть їх виправити. Як правило, це дешевше, ніж індивідуальне виготовлення.

Заздалегідь запросіть спеціаліста з вимірів, він перевірить ще раз і дасть рекомендації з підготовки отвором до установки.

Користуючись нагодою, ще до походу в магазин, поцікавтеся у замірника його рекомендаціями та перевагами на вибір. Дуже часто, майстер, за час своєї роботи, ґрунтовно вивчили свій продукт. Як правило, у нього немає мети вам щось продати, отже можна розраховувати на об'єктивну пораду.

Стандартом по ширині вважається два розміри: 880 та 960 мм.,

Висота 2040мм.

Але так не завжди, розміри виробів, у деяких виробників можуть відрізнятися, наприклад 870, 900 і 970 мм.

Різниця не велика, але це на перший погляд, іноді, один сантиметр завдає великого клопоту, особливо на фінальних стадіях ремонту.

Ситуації бувають різні, «промахнулися» або навмисне робили так, як хочеться. Для таких історій є можливість замовити індивідуальні розміри, але вартість таких виробів вища та терміни довші.

Двері, що виготовляються під замовлення, потрібно купувати заздалегідь, терміни поставок їх істотно більші за стандартні. Просто звертайтеся до нас на місяць раніше.

 

Що ще потрібно знати про розміри дверних конструкцій:

  • кількість стулок. Найбільш популярний одностулковий вигляд металевих дверей (в основному це квартири), але іноді геометрія дверного прорізу передбачає встановлення двостулкових або полуторних моделей (часто у приватних будинках, котеджах, іноді зустрічаються спецпроекти та багатоповерхових квартирних будинках);
  • форма отвору. Стандартна форма - прямокутна, рідко зустрічаються арочні моделі.

Полуторні двері – завжди функціональніші.

 

Від чого залежить ціна?

Намагайтеся не вибирати виключно за ціною. Це не правильно, легко можна помилитися, упустивши щось більш функціональне.

А ось бюджет, нижній поріг та максимальний, важливо знати та прямо про це заявити продавцю. Це допоможе менеджеру підібрати, а вам вивчити пропозиції у цьому ціновому діапазоні, порівнюючи набір важливих характеристик.

Настійно рекомендую використовувати цінові діапазони у фільтрі товарів, це істотно звужує вибірку товару, економить ваш час і дозволяє фокусуватися на головному.

Для мене очевидно, що кожен хоче найкращі двері, але за низькою ціною так не буває. Усталений і дуже конкурентний ринок не дозволяє продавцям необґрунтовано задирати ціну, і в той же час визначає її нижній поріг.

Вартість обумовлена матеріалами, якістю та технологією виробництва.

Головне для вхідних дверей: безпека та якість матеріалів

Перш ніж купити – оцініть якість.

Визначте себе найважливіші критерії, можливо, чимось можна пожертвувати, але на необхідному не заощаджуйте.

Короткий чек-лист, і почнемо з безпеки та надійності:

  1. Якість замків. Зазвичай у комплектації два замки, але якість сильно відрізняється, про це буде далі.
  2. Захисна пластина в замку. Те, що захищає від зовнішнього впливу замок.
  3. Товщина металу полотна. Спекулятивна і трохи переоцінена (з часів китайських), але все ж таки важлива характеристика. Навряд чи вхідні двері пробиватимуть, легше розкрити замки. Найпоширеніша товщина листа металу: 1 – 1.5 – 2 мм. Все що менше погано, все, що вище, має сенс тільки в окремих випадках. Усі варіанти можливі, але обов'язково розглядати разом із іншими критеріями.
  4. Товщина металу коробки. Це конструкція, що несе, тому уточніть, чи немає проблем і щоб вона була геометрично стабільна. Як правило, це 1.5 – 2 мм. - Досить.
  5. Товщина зовнішніх та внутрішніх декоративних накладок. Товще – краще. Бувають 10-12-16 мм.
  6. Внутрішні ребра твердості. Їхня функція утримуватиме геометрію дверного полотна.
  7. Клас антизломності ще називають класом безпеки. Характеризує можливість дверей протистояти злому.
  8. Наповнення дверного полотна та коробки. Найчастіше використовується ізолон, пінопласт, пінополіуретан, мінеральна вата. Дуже хороший пінополіуретан та мінеральна вата, але по всій ширині та висоті полотна. Також для вати важливий внутрішній каркас, тому що вона має властивість просідати.
  9. Залежно від призначення, уточніть, наскільки хороша звукоізоляція та термоізоляція.

Чи важливий виробник металевих дверей? Так. Небажано зупиняти вибір на товарах невідомих фірм. Так у вас немає жодних гарантій, що виріб виявиться якісним. Завжди вимагайте сертифіката.

При виборі, зверніть увагу на ТМ Конекс (Conex) - збалансований, за всіма параметрами продукт:

 

Зовнішній вигляд та матеріали металевих дверей

З'ясувавши характеристики, перераховані вище, можна приступати до зовнішнього вигляду:

  1. Загальний вигляд. Все залежить від цілей та дизайну, варіантів дуже багато.
  2. Можливість замовити внутрішню накладку. Стане в нагоді, коли завдання внутрішній вигляд привести у відповідність із загальним інтер'єром або окремими його елементами, наприклад, з міжкімнатними дверима та меблями.
  3. Наявність та характеристики вічка. Краще панорамні очі, тому що відкривають ширший кут огляду.
  4. Вивчіть додаткові функції та можливості (нічна засувка, нержавіючий поріг, інші додаткові та корисні опції) ймовірніше вам щось у нагоді.
Виставка вхідних дверей

Для тих, у кого немає сил і часу вникати в деталі, розбиратися в тому, які двері краще вибрати, вистачить описаних вище критеріїв. Якщо ж ви – людина вдумлива і відповідальна у виборі, вивчіть ще кілька важливих моментів.

Як вибрати хороші вхідні двері: конструктивні елементи

Якщо ви хочете якісно вибрати дверну конструкцію, необхідно звертати увагу на різні тонкощі: особливості оздоблення, механізм замкової системи, якість полотна, фурнітуру. Поговоримо про кожний елемент докладніше.

Конструкція вхідних дверей

Дверний короб

Короб - це основа, яка ставиться в отвір. На цей контур кріпляться петлі та вішається полотно. Якщо ви хочете вибрати вхідні металеві двері для квартири високої надійності, дивіться також на короб: він повинен бути виготовлений з більш товстого металу. Сучасні моделі забезпечують додаткову порожнину для захисту язичків замку, що унеможливлює відкриття дверей, навіть якщо зламана частина стіни.

Дверне полотно

Надійне дверне полотно має бути здатне протидіяти грубій силі та вандалізму. За це відповідають кілька факторів:

  • якість металевого каркасу. Надійні моделі виготовляються з прокатного профілю;
  • наявність ребер жорсткості, що посилюють вхідну конструкцію;
  • захист важливих елементів (замків, хуртовина).

Тим, кому важливо вибрати тихі двері, варто звернути увагу на наявність та кількість контурів ущільнювача по периметру короба та полотна – він не тільки забезпечує герметичність, але й допомагає закриватися дверям без стуку.

Оздоблення

Основна відмінність вхідної групи для встановлення в приватному будинку та у під'їзді – оздоблення. Вулична модель постійно піддається впливу агресивного зовнішнього середовища, перепадів температури, відповідно їй потрібні надійніші матеріали в обробці. Найбільш популярні варіанти:

  • порошкове фарбування чи порошкове напилення. Довговічний та надійний варіант, робить виріб стійким до корозії, добре миється. Таке покриття робить оздоблення невразливою для будь-яких атмосферних явищ протягом багатьох років: фарба не здувається, не відшарується, не потріскається, не змінить колір за будь-яких морозів і під променями жаркого сонця.
  • двері з накладками із натурального дерева. Відрізняється екологічністю та надійністю, але ціна у такої обробки висока, але ідеальні природні властивості ясена та дуба, плюс професійна обробка масиву дерева, сушіння, просочення спеціальними маслами та покриття лаком, забезпечить довгу службу дуже гарних дверей багато років;
  • МДФ-панелі із захисною плівкою Vinorit (ізраїльського виробництва). Такі панелі не бояться води та досить довговічні.

Не забувайте дивитися і на внутрішнє оздоблення, затишок у квартирі вимагає розумного підбору всіх елементів інтер'єру.

Фурнітура

До фурнітури дверей відносять петлі, ручки, вічко та ін. Вони не лише впливають на екстер'єр, а й відповідають за надійність захисту. Враховуйте такі моменти:

  • петлі бажано брати кулькові, тому що інші можуть не витримати вагу сучасних дверних конструкцій;
  • антизрізи. Це захист для петель. Якщо ваша мета – правильно підібрати зломостійку вхідну модель, шукайте вироби з антизрізами;
  • дверна ручка. Переконайтеся, що вона якісна, не заїдає, збігається з рештою обробки. Заздалегідь поцікавтеся, чи можна змінити її за необхідності;
  • вічко. Мінімальний кут огляду рекомендують брати від 180 °.

За бажання можна вибрати хороші вхідні, металеві двері для квартири або будинку без урахування знімної фурнітури, а потім замінити недостатньо надійну ручку або вічко на таке, яке вам потрібне.

Замки

Підбір замку дуже важливий, адже багато в чому, від цього залежить, наскільки високо захистили вхідні двері від злому. Тему замків для вхідних дверей присвячено окрему нашу статтю: « Як правильно вибрати… »

Фокус на замках

Купуючи замок та фурнітуру, намагайтеся співвідносити їхню ціну та інші параметри з вартістю самої дверної коробки: якщо ви вирішили вибрати бюджетну, ставити на неї фурнітуру супер класу немає сенсу.

Обслуговування дверей – гарантія великого терміну служби

Правильний догляд за дверною конструкцією допоможе зберегти вхідну групу, її привабливий зовнішній вигляд та виконання своїх функцій. Основні рекомендації щодо використання та догляду:

  1. Іноді перевіряйте стан полотна, петель, ущільнювача, замків на дверях.
  2. Змащуйте всі рухомі елементи 2 рази на рік, це продовжить їхній ресурс служби.
  3. Мийте обидві сторони дверей мікрофіброю та слабким мильним розчином. Використовувати ацетон, розчинник, речовини, що містять хлор, не можна.
  4. Регулярно підтягуйте видимі гвинти кріплення, якщо бачите таку потребу.
  5. Якщо виникли проблеми, зверніться по ремонт. Краще вчасно сплатити вартість послуг майстра, аніж заміну дверей повністю.

Унікальне технічне рішення від ТМ Страж

Притискний механізм – рішення, яке дозволить індивідуально, до міліметра виставити зазори дотику дверного полотна та дверного короба. Актуальне та універсальне рішення, якщо врахувати, що з роками сам будинок дає усадку, а ущільнювачі з часом зношуються.

 

Вибирайте вхідні двері до будинку та квартири в маркетплейсі Portes.ua

Хочете бути впевненим як дверні вхідні конструкції? Купуйте їх лише у перевірених компаніях. У каталогах нашої фірми представлений широкий діапазон товарів, різних за стилем, колірною гамою, матеріалами, дизайнерськими рішеннями. Ми гарантуємо:

  • допомога у підборі. Наші менеджери дадуть поради, якій фірмі вибрати парадні двері та який тип виробів найкраще підійде для вашого будинку;
  • швидку доставку у вказане вами місце;
  • розумні ціни та знижки на деякі категорії дверей.

Потрібні подробиці? Ви знайдете їх на нашому сайті. Питання ж задавайте менеджерам телефоном або через чат. Ми завжди раді допомогти клієнту!


Читайте також: