З

Старий інтер'єр кухні вважається безпрограшним і досить поширеним - білий колір виступає провідним у таких популярних стилях, як: скандинавський , американський , класичний французький та прованс . Кухня у чорному кольорі – це величезна рідкість, і виною тому, як правило, невеликі габарити сучасних кухонь, адже чорний колір як жоден інший «з'їдає» простір у глобальних масштабах. Але що робити, якщо так хочеться поринути у таємничий чорний і випробувати його на своїй кухні? Звісно ж ризикувати! І обов'язково надихатися унікальними проектами, представленими в статті - вони неодмінно спонукають вас на найсміливіші експерименти.

 Раскройте черный цвет на вашей кухне – добавьте светлую посуду, дерево и металл, чтобы изысканно оттенить стильный темный кухонный гарнитур.
Розкрийте чорний колір на вашій кухні – додайте світлий посуд, дерево та метал, щоб вишукано відтінити стильний темний кухонний гарнітур.

Чорна кухня у різних інтер'єрних стилях

Велика помилка, що тільки білий колір є універсальним і підходить для будь-якого стилю. Погляньте, як гармонійно та елегантно чорний колір приживається практично у будь-якому інтер'єрному напрямку. Чорний колір на англійській кухні стане чудовою альтернативою білому або дерев'яному відтінку кухонного гарнітуру. Характерні для цього стилю настінні шафки зі скляними вікнами підсвічені золотим світлом – так розбавляється глибина темного кольору та візуально розширюється простір.

Золотая подсветка шкафчиков озорными бликами отражает красоту металлической посуды и визуально расширяет небольшое пространство кухни.
Золоте підсвічування шафок пустотливими відблисками відображає красу металевого посуду і візуально розширює невеликий простір кухні.

Якщо ви зовсім боїтеся похмурості темних тонів, замовте великі скляні шафки з тонкими рамами і «поселіть» у них білий порцеляновий посуд – так ви відтіните чорний колір світлими акцентами та отримаєте елегантний контраст чорного та білого.

Беспроигрышное сочетание черного и белого отлично применяется на темной кухне в виде акцентного белого фартука и светлой посуды в стеклянных шкафчиках.
Безпрограшне поєднання чорного та білого відмінно застосовується на темній кухні у вигляді акцентного білого фартуха та світлого посуду у скляних шафках.

Помилка вважається і те, що скандинавський стиль - це пристань тільки для яскраво-білих кольорів і розмаїття світла. Скандинави дуже люблять чорний колір, але частіше застосовують його на матових поверхнях і, звичайно ж, рясно розбавляють білизною простору і великими незанавішеними вікнами.

 Если вы решили оформить кухню в духе сказочной Скандинавии, не думайте, что черный – табу для этого стиля.
Якщо ви вирішили оформити кухню на кшталт казкової Скандинавії, не думайте, що чорний – табу для цього стилю.

У сучасних стилях чорний колір на кухні приживається охочіше. Додайте до мінімалістичного чорного кухонного гарнітуру грубуватий металевий декор та світильники, і отримайте на виході сміливий урбаністичний стиль.

Металлические поверхности и грубоватый декор урбанистического стиля великолепно сочетаются с матовым черным кухонным гарнитуром.
Металеві поверхні та грубуватий декор урбаністичного стилю чудово поєднуються з матовим чорним кухонним гарнітуром.

Цегляну стіну, характерну для стилю лофт, можна обіграти, замінивши грубу цеглу глянцевою дрібною плиткою. Кухонний гарнітур при цьому краще виконати з необробленого дерева - так виділиться невелика грубість і природність, властива лофт-стилю.

Акцент на кухне в стиле лофт делается на глянцевую мелкую плитку, заменяющую классическую кирпичную стену – так сохраняется концепция стиля и одновременно добавляется уникальная изюминка.
Акцент на кухні в стилі лофт робиться на глянсову дрібну плитку, що замінює класичну цегляну стіну – так зберігається концепція стилю та одночасно додається унікальна особливість.

На кухні в стилі хай-тек не обійтися без чорного кольору — кольору непроглядного космосу і стильного мінімалізму, який так і малюється в образах майбутнього. Характерний для цього стилю глянець, чудово лягає на чорний кухонний гарнітур, розбавлений білими та червоними предметами декору.

Хай-тек не любит разнообразия цветовой палитры, поэтому использование самобытного и наполненного черного цвета не требует дополнительных ведущих цветов.
Хай-тек не любить різноманітності колірної палітри, тому використання самобутнього та наповненого чорного кольору не потребує додаткових провідних кольорів.

Чорні меблі в інтер'єрі кухні

Не варто боятися використовувати чорний колір у кухонному гарнітурі, фартуху або м'яких меблях. За бажання, його завжди можна розбавити світлими тонами, додати більше скла, глянцю, дерева та природного освітлення – тоді навіть примхливий прованс підкоритися магії чорного кольору та лаконічно впишеться у спільний інтер'єр .

Даже в капризный прованс можно гармонично вписать черный цвет, добавив в интерьер светлое дерево, милый декор и обилие света.
Навіть у примхливий прованс можна гармонійно вписати чорний колір, додавши в інтер'єр світле дерево, милий декор і велику кількість світла.

Чорний матовий комплект з обіднього столу з класичними стільцями відмінно впишеться в білий інтер'єр кухні-їдальні, а також підійде для невеликої квартири-студії, адже візуально чорні меблі не займають багато місця, але при цьому є дуже елегантним предметом інтер'єру.

На небольшой кухне отличным выбором станет черный матовый комплект из обеденного стола со стульями – элегантно и функционально.
На невеликій кухні відмінним вибором стане чорний матовий комплект з обіднього столу зі стільцями – елегантно та функціонально.

Металеві акценти

Чорний колір відмінно «уживається» з металевими деталями – вони додають йому дорожнечі і найповніше розкривають глибину відтінку. Мідна, бронзова або латунна фурнітура на чорному тлі додасть розкішного лоску вашій кухні. Таке поєднання підходить не тільки сучасним інтер'єрним стилям, а й чудово доповнює класику, привносячи до неї якийсь вінтажний шарм.

Сочетание меди с черным цветом придает классической кухне сказочный дух винтажной эпохи.
Поєднання міді із чорним кольором надає класичній кухні казкового духу вінтажної епохи.

Дуже стильно виглядають глянсова мідна фурнітура та світильники на матовому фоні чорного кухонного гарнітура – таке поєднання підійде для любителів практичного мінімалізму чи міського урбаністичного стилю.

Строгость линий и сочетание металлического блеска с идеальной матовостью черного цвета создают на кухне модный и минималистичный урбанистический стиль.
Суворість ліній та поєднання металевого блиску з ідеальною матовістю чорного кольору створюють на кухні модний та мінімалістичний урбаністичний стиль.

Чорний текстиль в інтер'єрі кухні

Чорні штори в інтер'єрі кухні найчастіше використовуються у вигляді акценту на світлому фоні, тому що перекривають природне світло від вікна і при цьому сильно звужують простір. Але якщо не хочеться відмовляти собі в розкоші споглядати стильні вугільні фіранки, то вибирайте штори з глянсовою поверхнею - такі зазвичай виготовляються з гладкої тафти і щільної тканини, що пропускає світло, шанзелізі. Підсвітіть штори зверху штучним вбудованим світлом, і чорний глянець на фіранках заграє світлими відблисками з металевим відблиском - вийде стильна гра світла, що розкриває чорний колір у всій його глибині та багатогранності.

Встроенный свет над глянцевыми шторами создает эффект металлической блестящей поверхности, тем самым не сужая, а даже наоборот – расширяя пространство кухни
Вбудоване світло над глянсовими шторами створює ефект металевої блискучої поверхні, тим самим не звужуючи, а навіть навпаки – розширюючи простір кухні

Чорний колір може стати вишуканою деталлю кухонних меблів, наприклад у вигляді знімних подушок на стільці. Для кухні у вікторіанському стилі милі подушечки з атласними стрічками стануть чудовим доповненням до аристократично-чорного кухонного гарнітуру. До того ж, якщо колір набрид — їх можна легко зняти, додавши меблів початковий класичний вигляд.

Съемные подушки на стульях – не только стильный декор, но и практичная вещь, трансформирующая стулья под абсолютно любой стиль.
Знімні подушки на стільцях – не тільки стильний декор, але й практична річ, що трансформує стільці під будь-який стиль.

Чорний колір не такий похмурий і підступний, як може здатися на перший погляд. Досить грамотно «подружити» його з м'якими світлими тонами, відтінити глянцем та приправити золотом – тоді він назавжди залишиться фаворитом на вашій кухні.