Б

ежевий колір в інтер'єрі реалізується дуже легко - він універсальний, поєднується практично з будь-якими відтінками і за рахунок багатогранності може застосовуватися не тільки як основний тон, але і як акцент. Його складно віднести до певної палітри кольору - бежевий може бути теплим і холодним, а тональність варіюється від світло-бежевого, майже білого, до насиченого коньячного кольору.

Универсальный бежевый окутает теплой вуалью и добавит уюта в любой интерьер
Універсальний бежевий огорне теплою вуаллю і додасть затишку в будь-який інтер'єр .

Поєднання бежевого з іншими відтінками

М'який та елегантний, бежевий колір додасть теплоти та затишку холодному яскраво-білому відтінку. Застосовувати таке поєднання найкраще в інтер'єрі спальні або світлій вітальні. Бежевий у гармонії з білим створюють романтичну та легку атмосферу, властиву стилю Прованс , Скандинавії , класичному французькому стилю та шеббі-шик .

Теплый бежевый тон комнаты в стиле шебби-шик создает романтичную атмосферу и является отличной основой для белой мебели и предметов декора
Теплий бежевий тон кімнати в стилі шебі-шик створює романтичну атмосферу і є чудовою основою для білих меблів та предметів декору.

Бежевий відмінно поєднується з одним з провідних відтінків 2018 Airy Blue - повітряно-блакитним. Таке поєднання підходить не тільки для класичного та ніжного оформлення, але й для сучасних стилів, за умови, що до інтер'єру додані яскраві живі акценти.

Воздушно-голубой и бежевый выступают в едином основном тоне, на фоне которых кричащими пятнами выделяются яркие детали современного интерьера
Повітряно-блакитний і бежевий виступають в єдиному основному тоні, на тлі яких плямами, що кричать, виділяються яскраві деталі сучасного інтер'єру

При використанні бежевого кольору можна сміливо ризикувати і рясно застосовувати червоний відтінок у всьому інтер'єрі - бежевий найкраще згладжує його яскравість і додає спокійного аристократизму. Саме тому японці, які живлять любов до червоного, застосовують беж як гармонійну противагу насиченому відтінку, отримуючи спокійний і витончений дизайн.

Красный цвет в японском интерьере выглядит мягким за счет добавления бежевых оттенков в отделке стен, потолка и пола
Червоний колір в японському інтер'єрі виглядає м'яким за рахунок додавання бежевих відтінків в обробці стін, стелі та підлоги.

Для інтер'єру в стилі хай-тек бежевий колір є паличкою-виручалочкою, що рятує композицію від якоїсь безликості мінімалізму, але не змінює загальної концепції. Для нього використовуються кремові відтінки бежевого у поєднанні з металевим сірим, синім неоном та темно-коричневим.

Бежевый лучше всего подходит для стиля хай-тек в виде теплых акцентов, добавляющих живости и уюта в холодный минималистичный дизайн
Бежевий найкраще підходить для стилю хай-тек у вигляді теплих акцентів, що додають жвавості та затишку в холодний мінімалістичний дизайн.

Не можна не згадати про найпопулярніше, мабуть, поєднання бежевого кольору з темно-коричневим і теракотовим - ось де живе воістину класична розкіш! Стиль модерн буквально «живе» цим поєднанням, створюючи за його допомогою атмосферу елегантної класики. Коричневі відтінки «приземляють» легкість бежевих тонів, створюючи унікальну легку вуаль навколо масивних дерев'яних меблів, шкіряних диванів та колоритних предметів декору.

Если вы хотите создать классический интерьер в стиле модерн, используйте беспроигрышное сочетание темно-коричневого и бежевого оттенков
Якщо ви хочете створити класичний інтер'єр у стилі модерн , використовуйте безпрограшне поєднання темно-коричневого та бежевого відтінків

Вітальня у бежевих тонах

Бежевий - провідний колір в оформленні віталень, адже ця кімната повинна бути затишною, яка сприяє зустрічі гостей і довгому спілкуванню в колі сім'ї. Тому нейтральні відтінки бежевого є універсальними як для стін, стелі та підлоги, так і для текстилю та меблів у вітальні. Краса і свіжість бежевої вітальні повністю розкривається при великій кількості світла, тому як джерела освітлення підійдуть об'ємні кришталеві люстри і невеликі точкові світильники.

Для бежевой гостиной необходимо наличие большого количества света, поэтому в интерьере лучше всего применять объемные люстры в сочетании с небольшими точечными светильниками
Для бежевої вітальні потрібна наявність великої кількості світла, тому в інтер'єрі найкраще застосовувати об'ємні люстри у поєднанні з невеликими точковими світильниками.

Для цього ж ефекту у вітальні часто використовується панорамне скління, при цьому вікна завішуються нещільними тюлями різних відтінків бежевого.

Панорамное остекление в сочетании с воздушным тюлем придает легкости и свежести бежевой гостиной
Панорамне скління у поєднанні з повітряним тюлем надає легкості та свіжості бежевої вітальні.

Щоб бежевий інтер'єр вітальні не здавався нудним, можна застосовувати яскраві контрастні предмети декору будь-яких відтінків — помаранчевих, бірюзових, рожевих та жовтих.

Неоновый голубой в легком текстиле будет ярким акцентом в спокойном бежевом интерьере
Неоновий блакитний у легкому текстилі буде яскравим акцентом у спокійному бежевому інтер'єрі

Спальня у бежевих тонах

Бежева спальня стане чудовим місцем відпочинку - бежеві відтінки приносять із собою відчуття безпеки та комфорту. У такій спальні не жарко влітку і тепло взимку за рахунок унікальної якості відтінку бути зігріваючим і водночас світлим і прохолодним. У спальні до мінімуму зводиться наявність акцентних елементів – краще віддати данину класичному бежевому кольору, розбавляючи його нейтральними сірими, світло-блакитними, теплими коричневими та білими відтінками.

Акцентные элементы в бежевой спальне выражаются в виде мягких коричневых и светло-белых оттенках
Акцентні елементи у бежевій спальні виражаються у вигляді м'яких коричневих та світло-білих відтінках.

Бежевий колір у спальні чудово поєднується із золотими елементами - теплий відтінок металу привносить грайливу родзинку до класичного бежевого оформлення. Золото часто застосовується для декору світлих меблів та оформлення ніжок високих абажурів.

Если вы хотите разбавить бежевый интерьер спальни контрастными деталями, то лучше всего это сделать с помощью золотых элементов
Якщо ви хочете розбавити бежевий інтер'єр спальні контрастними деталями, то найкраще це зробити за допомогою золотих елементів

Відтінки бежевого є провідними в оформленні вінтажної спальні, там вони створюють чудову гармонію з повітряно-блакитними і рожево-рожевими квітами. Акцентами в такій спальні зазвичай є яскраві живі квіти, білі меблі та пухнасті однотонні килими.

Бежевая спальня в стиле винтаж подойдет для молодой девушки или романтической семейной пары – она станет причалом домашнего уюта и отдыха
Бежева спальня у стилі вінтаж підійде для молодої дівчини або романтичної сімейної пари – вона стане причалом домашнього затишку та відпочинку

Кухня у бежевих тонах

На кухні бежевий колір не так марок, як білий, але також додає простору та світла у простір кухні.

В оформленні сучасних кухонь часто використовується поєднання бежевих стін, стелі та підлоги з кухонним гарнітуром із темного дерева. Цей варіант користується величезною популярністю за рахунок свого функціоналу та естетичної привабливості.

Сочетание бежевого с темно-коричневым деревом приятно глазу, да и к тому же цвета очень удобны для кухни за счет их устойчивости к загрязнениям
Поєднання бежевого з темно-коричневим деревом приємне оку, та й до того ж кольори дуже зручні для кухні за рахунок їхньої стійкості до забруднень.

Затишно виглядає бежевий кухонний гарнітур з темним фартухом - так створюється ефект поділу низу і верху, і приміщення візуально розширюється, неначе йдучи всередину кімнати. Але при цьому необхідно додати більше точкових джерел світла над робочою зоною, щоб темний фартух не здавався надто похмурим.

Темный фартук на бежевой кухне добавит глубины и визуально расширит пространство
Темний фартух на бежевій кухні додасть глибини та візуально розширить простір.

Яскрава бежево-червона кухня пробуджує апетит, але заспокоює і заряджає бадьорістю на весь день. Якщо додати у таке поєднання металевого блиску фурнітури та точкового освітлення, вийде стильний інтер'єр, витриманий у дусі мінімалізму.

Металлический блеск фурнитуры на бежево-красном фоне придает интерьеру урбанистическую современную нотку
Металевий блиск фурнітури на бежево-червоному фоні надає інтер'єру урбаністичну сучасну нотку.

Про бежевий колір в інтер'єрі можна говорити нескінченно, адже його застосування немає кінця і краю - у класичному стилі він є провідним тлом для колоритних меблів та складних аксесуарів, у сучасних інтер'єрах він стримує буйство фарб та згладжує холодність металу. Бежевий колір, як чарівна паличка, торкаючись інтер'єру, розкриває його найкращі сторони.