П

росторна квартира-студія, розташована в Гданську, була спроектована для молодої сім'ї з маленькою дитиною. Головним побажанням власників – було створення функціонального та затишного інтер'єру , в якому була б спільна зона для спілкування всієї родини, та приватні приміщення, для відпочинку та усамітнення.

Об'єкт: квартира

Автор проекту: Marta Raca, Michal Raca (студія Raca Architekci)

Площа: 110 м²

Фото: FOTOMOHITO

Просторная квартира-студия для молодой семьи.
Простора квартира студія для молодої сім'ї.
Интерьер гостиной построен на контрасте нейтральных оттенков серого и ярких глубоких цветовых акцентах насыщенного изумруда
Інтер'єр вітальні побудований на контрасті нейтральних відтінків сірого та яскравих глибоких колірних акцентів насиченого смарагду
На площади в 110 м² разместили гостиную, традиционно совмещенную со столовой и кухней, спальню, детскую комнату, рабочий кабинет, два санузла и вместительный гардероб в прихожей.
На площі в 110 м² розмістили вітальню, традиційно поєднану зі їдальнею та кухнею, спальню, дитячу кімнату, робочий кабінет, два санвузли та місткий гардероб у передпокої.

Таким чином, на площі в 110 м² розмістили вітальню, традиційно поєднану зі їдальнею та кухнею, спальню, дитячу кімнату, робочий кабінет, два санвузли та місткий гардероб у передпокої.

Дополнительный уют в помещении создается за счет открытых стеллажей для хранения, которые являются не только функциональным, но и декоративным элементом интерьера.
Додатковий затишок у приміщенні створюється за рахунок відкритих стелажів для зберігання, які є не лише функціональним, а й декоративним елементом інтер'єру .

Центром квартири є велика вітальня, яка поєднує функцію приміщення для відпочинку та приготування їжі. Кімната г-подібної форми наповнена світлом і повітрям, не перевантажена зайвим декором, і водночас не виглядає блякло, маючи стриманий шарм у виборі кольорової гами та декоративних елементів.

Чтобы сэкономить площадь сразу при входе в квартиру разместили двухсторонний шкаф, одна сторона которого является частью кухонного пространства, а другая – гардеробом для хранения вещей в прихожей.
Щоб заощадити площу відразу при вході в квартиру, розмістили двосторонню шафу, одна сторона якої є частиною кухонного простору, а інша – гардеробом для зберігання речей у передпокої.

Оскільки, господиня квартири любить готувати, і воліє харчуватися вдома – для кухні виділено досить велику площу, акуратно вписану в загальний простір. Більше того, щоб не псувати стриманий вигляд вітальні – вся побутова техніка прихована за гладкими світло-сірими кухонними фасадами.

Кухня имеет форму буквы П, благодаря чему здесь нашлось место для всего необходимого оборудования, а также удалось разместить множество ниш для хранения.
Кухня має форму літери П, завдяки чому тут знайшлося місце для всього необхідного обладнання, а також вдалося розмістити велику кількість ніш для зберігання.
Кухня создана для комфотра и уютных семейных трапез.
Кухня створена для комфотра та затишних сімейних трапез.

Решту вітальні займає зона відпочинку з м'яким кутовим диваном яскравого смарагдового кольору та їдальня з невеликим круглим столом для сімейних обідів.

Завдяки мінімуму меблів та відсутності будь-яких перегородок приміщення виглядає дуже просторим, незважаючи на свою компактність. В інтер'єрі приміщення відчувається любов до аскетичної графічності, яка прочитується темою класичного квадрата і кола, що повторюється, - у вигляді кавового столика, настінних світильників і м'яких обрисів крісла.

В квартире разместили минимум мебели и декоративных деталей, каждая из которых имеет функциональную нагрузку.
У квартирі розмістили мінімум меблів та декоративних деталей, кожна з яких має функціональне навантаження.

Ця тематика геометрії "перетікає" у всі кімнати в будинку, включаючи навіть дитячу. Тут, всупереч очікуванням, немає жодних яскравих фарб і помітних дрібничок. Все дуже стримано, побудоване на поєднанні відтінків сірого із вкрапленнями смарагдового кольору.

Для развлечения ребенка в комнате предусмотрена доска для рисования.
Для розваги дитини у кімнаті передбачено дошку для малювання.
Для комфорта и удобства в комнате создано пространство для хранения игрушек и прочих мелочей – вместительная ниша, спрятанная под окном.
Для комфорту та зручності в кімнаті створено простір для зберігання іграшок та інших дрібниць – містка ніша, захована під вікном.

Ще одне цікаве приміщення в будинку – це кабінет, який поєднує функцію музичної кімнати та бібліотеки, де зберігаються інструменти, колекція платівок та книги.

Узкое и вытянутое в длину помещение получилось очень светлым и ярким, несмотря на лаконичные выразительные средства, использованные для его оформления.
Вузьке та витягнуте в довжину приміщення вийшло дуже світлим та яскравим, незважаючи на лаконічні виразні засоби, використані для його оформлення.
Весь интерьер этой комнаты нацелен на поиск вдохновения.
Весь інтер'єр цієї кімнати спрямований на пошук натхнення.

Весь інтер'єр цієї квартири побудований на естетиці мінімалізму, розбавленої індивідуальністю її власників, що віддають перевагу функції, стриманості та витонченості.

Спальня построена на эстетике сдержанности и изящества.
Спальня побудована на естетиці стриманості та витонченості.
Спальня олицетворяет яркую индивидуальность её владельцев.
Спальня уособлює яскраву індивідуальність її власників.
В спальне предусмотрен небольшой гардероб, скрытый с помощью рифленой деревянной перегородки.
У спальні передбачений невеликий гардероб, прихований за допомогою рифленої дерев'яної перегородки.
Тема контрастности цветовых сочетаний и геометрических линий продолжается даже в интерьере санузла.
Тема контрастності колірних поєднань та геометричних ліній триває навіть в інтер'єрі санвузла.
Контрастностные сочетания и геометрических мотивы доминируют в эстетике дизайна санузла.
Контрастні поєднання та геометричні мотиви домінують в естетиці дизайну санвузла.
План с расстановкой мебели
План з розміщенням меблів

Рекомендуємо прочитати

Ще, наприкінці статті, ми вирішили поділитися кількома статтями, які доповнюватимуть тему: