З

створити затишний і зручний простір, коли маєш велику кількість квадратних метрів — завдання не з простих. Але коли обмежений не лише бюджет, а й площа — вона вдвічі ускладнюється. Проте, грамотне зонування та акцент на функціональність – вирішує цю проблему, завдяки чому навіть невелика квартира перетворюється на комфортне та продумане приміщення. Один із таких вдалих прикладів — невелика студія в Барселоні, де на 46 м² розмістилася передпокій, вітальня, велика кухня, санвузол та спальня.

Об'єкт: квартира Poblenou in 3 act

Розташування: м. Барселона, Іспанія

Автор проекту: Egue y Seta

Площа: 46 м²

Рік реалізації: 2017

Фото: https://vicugo.com/

Имея в распоряжении довольно ограниченный бюджет авторам проекта удалось создать уютное и гармоничное пространство, в котором есть все необходимое для комфортной жизни
Маючи в розпорядженні досить обмежений бюджет, авторам проекту вдалося створити затишний і гармонійний простір, в якому є все необхідне для комфортного життя.

Квартира вийшла дуже світлою та яскравою, і це чудовий варіант того, як за допомогою мінімальних виразних засобів можна створити теплий та насичений інтер'єр . Власники квартири - молода сімейна пара віддали перевагу вільному плануванню, з чітким поділом на зону для приготування їжі, роботи та відпочинку.

Спальное место отделено от остальной части квартиры
Спальне місце відокремлено від решти квартири

Однією з обов'язкових умов було відокремлення приватної частини квартири від громадської, проте щоб уникнути зведення додаткових стін замість традиційних рішень простір розмежували за допомогою дерев'яної перегородки з натуральної сосни, яка не тільки виконала свою пряму функцію, а й стала додатковим елементом декору. А щоб створити затишок та ефект живої ширми, вздовж соснових ґрат розмістили живі рослини.

Интерьер спальни продолжает стилистику всех помещений в доме, однако он отличается по колориту. Практически все элементы оформления здесь выполнены из натурального дерева
Інтер'єр спальні продовжує стилістику всіх приміщень у будинку, проте він відрізняється за колоритом. Майже всі елементи оформлення тут виконані з натурального дерева.

Цю ж «зелену огорожу» застосували і у випадку з огородженням санвузла, одна зі стін якого виконана з прозорого скла, для того, щоб впустити в приміщення максимальну кількість природного освітлення, і не захаращувати квартиру темними стінами.

Благодаря живым растениям прозрачная стена санузла скрыта от посторонних глаз
Завдяки живим рослинам прозора стіна санвузла прихована від сторонніх очей.

Таким чином, спальня вийшла невеликою та компактною. Крім ліжка тут розмістили дві тумби та великий місткий гардероб. Що ж до організації кухні — то тут на площі вирішили не економити, створивши просторе та зручне для приготування приміщення, що включає всю необхідну побутову техніку. Робочі поверхні та стільницю обіднього столу виконали із сосни, щоб вона перегукувалася з перегородкою, що відокремлює спальню від решти квартири.

Интерьер кухни выглядит довольно аскетичным, контрастируя с остальными помещениями в доме
Інтер'єр кухні виглядає досить аскетичним, контрастуючи з іншими приміщеннями у будинку

Крім столу, у вітальні є затишний диван та композиція з кавових столиків, яка вдало доповнює інтер'єр . З оздоблювальних матеріалів у передпокої перевагу віддали білій глянсовій плитці на стінах, яка приємно відтіняє грубу фактуру сірого бетону у вітальні.

В качестве осветительных приборов в гостиной разместили люстру Briman из натурального бамбука от британского бренда Habitat
Як освітлювальні прилади у вітальні розмістили люстру Briman з натурального бамбука від британського бренду Habitat

Підлога також виконана в бетоні, однак, враховуючи жаркий клімат Іспанії, він здається тут цілком доречним. Щоб пом'якшити сприйняття сірих поверхонь, інтер'єр розбавили текстильними виробами з яскравими принтами від іспанських брендів Zuzunaga та Zara Home.

Дополнительные ниши для хранения в гостиной выполнены из натурального дуба
Додаткові ніші для зберігання у вітальні виготовлені з натурального дуба.

Рекомендуємо прочитати

Ще, наприкінці статті, ми вирішили поділитися кількома статтями, які доповнюватимуть тему: